Frans Michael Verhagen, ik dus, werd  op 7 december 1967 gelanceerd om te gaan beginnen aan het grootste spel van de wereld. Juist ja, het leven! Mooi spel overigens, maar dat terzijde. Inmiddels is duidelijk dat zingen en toneelspelen de hobby's zijn.

'Golden Showers' is voor mijn begrippen wel iets heel anders; tijden heb ik gespeeld in Rock & Roll bandjes als 'Lotte', 'Stiekum Toch' (nog steeds trouwens). En ooit ben ik zelfs begonnen bij het, na mijn vertrek, zeer populaire 'Wild Moments'.
"Die-hard-artist" Frans Michael Verhagen
Of dat inderdaad met mijn vertrek te maken heeft…….? Met zwager Ralf heb ik enkele malen een nummer ten gehore gebracht op het 'Bildts Songfestival' en dit vonden wij steeds leuker en leuker worden tot dat we zeiden: "Goh, leuk!".

Vanaf dat moment hebben we eigenlijk gezegd dat we samen iets moesten gaan doen. "Jottem", zei Roelof, "plassen!". Dat moest maar niet…… Uiteindelijk vonden we beiden dat we samen maar een duo moesten gaan beginnen. Een zangduo, that is! Dat is de 'Golden Showers' geworden en ik kan jullie zeggen dat we daar zeer inconti… eh, content mee zijn.

De eerste echte noten heb ik gezongen in 1985 bij 'Fat L and the peanuts' een band uit Dronrijp met o.a. Rik Meijer. In 2000 ben ik begonnen met wat gitaarspelen. De enige reden was dat ik mijn eigen liedjes wilde kunnen maken en dan is een gitaar (vooral als je er wat uitkrijgt) een handig hulpmiddel. Dit is wellicht mijn grootste hobby, liedjes schrijven, zowel de muziek als de teksten. Daarnaast speel ik vanaf 1990 een beetje bluesharp. Meer wordt het waarschijnlijk ook niet, want om nu te zeggen dat ik het geduld van een olifant heb…… mwa!

Ik heb wat de 'Golden Showers' betreft, erg veel zin om hiermee goed aan de slag te gaan. OK, het is heel wat anders, maar zeker niet minder leuk!! Buiten het feit dat ik goed met Roelof op kan schieten (hij is al jaren een kameraad van mij en ging dat nog overdrijven ook door met mijn zusje te trouwen….. Net alsof kameraad zijn alleen niet voldoende is….). Maar goed, hij heeft een groot gevoel voor humor en dat komt met de 'Golden Showers' erg goed van pas. Zelfs al zijn we alleen maar aan het oefenen….. Het is altijd lachen!!! Dat is volgens ons een goede basis om hiermee door te gaan.

Nu moet ik er voor zorgen dat ik niet teveel over of Roelof of de 'Golden Showers' ga vertellen in dit blokje, want dit is gewoon mijn blokje en van niemand anders!!! Wat zullen we nu krijgen zeg! Goed, buiten het zingen is dus toneelspelen een grote hobby. Qua sport is het bij mij wel eens drukker geweest, moet ik eerlijk bekennen. Nu en dan tref je me op de tennisbaan (dat is wel weer even geleden, maar goed).
Voetballen doe ik nog wel steeds. Ik sta onder de lat bij het vierde elftal van V.V. St.-Anne.
Nog even gauw de laatste informatie over mezelf eruit persen, want ik kom er nu dus achter dat ik liever over het duo schrijf dan alles op mezelf te richten….. Da's niks! Oh ja, mijn werk….. Ik heb met een andere kameraad (hij kan absoluut niet zingen, vandaar dus), een Callcenter in Leeuwarden en werk daarnaast nog bij een uitgeverij in Drachten. Mijn pincode is 32456…. Ik ben de enige in Nederland die een pincode van vijf cijfers heeft afgedwongen omdat ik dat veel beter onthoud!
Tabee!