Ja, dames en heren! Hier zijn we dan! Even geen Fransje Bauwers, Lee Touwers, Pleunie Touwers of Rutger Hauers…… Nee, nee, nee, nee, nu even de 'Golden Showers'! Genoeg van die kaugumkauwers en sokkenophouders, het is tijd voor de 'Golden Showers'! Wat wij bedoelen trouwers? Nou, gewoon! De 'Golden Showers'! Hahahahaaaaa! Niks geen steigerbouwers of vliegtuigvouwers!! Nee, nee, nee, niks van dat alles! Nu lekker even fijn knallen met de 'Golden Showers'!!

Dit zijn zo ongeveer de eerste mededelingen voordat we van start gaan. Wij vinden dat we de mensen goed moeten informeren en dat ze niet toevallig denken ergens anders mee te maken te hebben, vandaar! Het is altijd goed om duidelijk te zijn, toch?

De eerste plannen waren er na het 'Bildts Songfestival' van 2003. Roelof en Frans Michael, wij dus….hadden al een aantal keer samen meegedaan aan dat Festival, in steeds weer verschillende creaties. In 2002 bijvoorbeeld met  'You and me' van 'Spargo' en in 2003 was het 'Meester Prikkebeen' van Boudewijn de Groot met dat meisje, hoe heet is ze ook alweer? Eh, Ellie Nieman, ja zo is het… En eerlijk is eerlijk, wat waren wij goed!

Hoe dan ook, we vonden het in ieder geval zwaar leuk om te doen en hebben gezegd: "Wij gaan een duo beginnen!". We wisten al snel dat de nadruk op het Nederlandstalige repertoire zou moeten liggen. Je kunt dan vooral denken aan meezingers en smartlappen.

Voordat het echter zover is, gaat er heel wat aan vooraf. Kannonne! Wat een toestand! OK, de naam was snel bedacht; 'Golden Showers'. Jaren terug was er een programma van Arjan Ederveen en Tosca Nieterink bij de VPRO, een geweldig programma werkelijk! De Grote Kermis Pornoshow, Petit Populair. Far Out, helemaal goed, te gek en noem het maar op! TV van de bovenste plank naar onze mening. In die show maakten we kennis met een duo genaamd, 'Golden Showers'. OK, ze hadden andere doeleinden en bezigheden. Maar de naam op zich was al geweldig. Dus dat hebben we maar over genomen. Uiteraard weet Arjan ervan en hij vond het een geweldig idee! Thanks man!

Maar dan? Zingen, op zich is dat voor ons pies of cake, man! Maar wie gaat ons begeleiden? Een band? Jazeker, een muziekband! In het kort komt het er op neer dat we alleen aan muziekbanden, vrachten euro's kwijt waren! Glukkig zijn we enorm geholpen door een kennis van onze chauffeur/manager G.A. Hoekstra. Peet, we zullen je nooit vergeet!

Al met al hadden we de maand april om te oefenen, want het eerste optreden stond allang gepland. 30 april, Koninginnedag was de vuurdoop van de 'Golden Showers'. Eerst voor en later in 'Ons Huis'te St.-Anne. Van 17.00 uur tot 23.00 uur hebben we gezongen en het was echt lache! OK, er ging heel veel mis, maar dat had ook weer z'n charmes en al die bloepers waren voor het publiek (een grote enthousiaste menigte natuurlijk), absoluut geen probleem! Nu nog, komen we mensen tegen die letterlijk spreken van de mooiste dag in hun leven…… Dat doet je als artiest toch wel wat!

Hoe we het ook bekijken, wij hebben heel veel lol en dus heel veel zin om hiermee door te gaan. Iedere week wordt er geoefend en zo nu en dan wordt het repertoire uitgebreid met nieuwe nummers. Het gaat allemaal goed komen. Zo niet, dan toch!

Groeten,

Ralf & FM
De Golden Showers over
de Golden Showers....